Fotograf

I mitten på 80-talet gick jag 2,5 år på Nordens Fotoskola, en skola i den gamla klassiska dokumentär- och reportagefototraditionen. Sedan 1987 är jag verksam som fotograf med Stockholm som bas.

Jag fotograferar mest människor, både porträtt och i reportage. Vid varje fotografering försöker jag hitta det som gör just den personen unik och sedan lyfta fram det i bilden.

Som auktoriserad digital bildleverantör (info här och här) levererar jag alltid mina bildfiler enligt den grafiska branschens “Digitala leverans-rekommendationer” (SFF-leveransvillkor) (PDF).

Utbildare

Utöver min egen fotoverksamhet håller jag i olika utbildningar i digital bildbehandling i samarbete med bl a Svenska Fotografers Förbund och Berghs Photography.

Jag har också i omgångar jobbat som lärare på Nordens Fotoskola och sedan 2017 är jag anställd på deltid med ansvar för årskurs 1.

Har även utbildat på Kulturama, Gamleby Fotoskola och direkt till enskilda fotografer. Dessa utbildningar anpassas lätt till andra yrkesgrupper som arbetar med digitala bilder. Jag skräddarsyr kurser för dig och ditt företag med målet att hjälpa er att öka kunskapsnivån inom bildhantering. Kontakta mig för mer information.


Bilderna är på Kasper, min “lilla” boxervalp. Till vänster, 3 månader gammal på väg hem från uppfödaren. På de andra bilderna är han 9, 16 resp 17 månader